روسیه سفارت افغانستان در مسکو را به طالبان واگذار کرد

تاکنون هیچ کشوری امارت اسلامی طالبان را به‌رسمیت نشناخته بود

بر اساس گزارش‌ها دیپلمات طالبان در مسکو، از اواسط فوریه فعالیت‌های خود را با تایید وزارت خارجه روسیه آغاز کرده بود - wikimapia

نخستین کشوری که فعالیت سیاسی طالبان را به‌رسمیت شناخت، روسیه است. وزارت خارجه روسیه روز شنبه سفارت افغانستان در این کشور را به یک دیپلمات تعیین‌شده از سوی طالبان واگذار کرد. عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه امارت اسلامی طالبان، در صفحه توییترش ضمن تایید این خبر، نوشت سفارت افغانستان در مسکو به دیپلمات اعزامی امارت اسلامی افغانستان تحویل داده شد.

 

وزارت خارجه طالبان از روسیه به‌دلیل اعتبار بخشیدن به دیپلمات افغان، تسهیل نقش سفارت افغانستان در تامین روابط دوجانبه و ارائه خدمات به‌موقع به شهروندان افغان در روسیه تشکر کرد.

بلخی همچنین نوشت «ا. ا. ا» با ‌عنوان حکومت قانونی افغانستان این حق را دارد تا مدیریت نمایندگی‌های سیاسی افغانستان در خارج از کشور را به عهده گیرد و به‌طور مسئولانه با جهان تعامل داشته باشد. هم‌زمان ویدیویی نیز در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد که یک دیپلمات افغان همراه با پرچم سفید طالبان را نشان می‌داد که وارد دفتر اصلی سفارت افغانستان در روسیه می‌شود، پرچم را روی میز می گذارد و هم‌زمان در کنار این پرچم سفید، پرچم سه رنگ افغانستان نیز قرار دارد.

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

تحویل سفارت روسیه به دیپلمات طالبان در حالی صورت می‌گیرد که هنوز هیچ کشوری در جهان امارت اسلامی طالبان را به رسمیت نشناخته است. پیش از این مقام‌های دولت روسیه گفته بودند جهان باید با طالبان تعامل کند. سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در ۳۱ مارس در نشست وزیران خارجه کشورهای همسایه افغانستان در چین گفت ما متقاعد شده‌ایم که جامعه جهانی باید فعالانه با دولت جدید افغانستان همکاری کند و باید سازمان ملل و اعضایش تشویق شوند که این حکومت را به رسمیت بشناسند. البته بر اساس گزارش‌ها دیپلمات طالبان در روسیه از اواسط ماه فوریه فعالیت‌های خود را با تایید وزارت خارجه روسیه آغاز کرده بود.

هم‌زمان چین نیز توافق کرده است که دیپلمات‌های معرفی شده ازسوی طالبان را با ‌عنوان نماینده‌های دولت افغانستان در این کشور بپذیرد. سفارت افغانستان در پکن از چندین ماه پیش رسما فعالیتی ندارد.

بر اساس گزارش‌ها وزارت خارجه طالبان تلاش می‌کند تعداد دیگری از افراد وابسته به خود را به کشورهای همسایه افغانستان یا کشورهای دیگری که افغانستان در آن‌ها سفارت دارد، بفرستد. گفته می‌شود جمهوری اسلامی ایران نیز پذیرش دو دیپلمات طالبان را در سفارت این کشور در تهران تایید کرده است. طالبان همچنین در ترکمنستان و پاکستان نیز چند دیپلمات پذیرفته‌شده دارد. با این حال، اکثر کشورهای جهان گفته‌اند تا زمان به رسمیت شناخته شدن دولت افغانستان هیچ دیپلماتی را در سفارتخانه‌های این کشور نخواهند پذیرفت. البته بیشتر سفارتخانه‌های افغانستان را سفیران حکومت جمهوری تاکنون باز نگه داشته‌اند، اما به‌دلیل نبود بودجه و فعالیت موثر، این سفارتخانه‌ها به زودی تعطیل خواهند شد.